Mörkercykling på MTB

Brunnsbacka sågkvarn

Cykelsuget har kommit tillbaka! ÄNTLIGEN!

Bestämde mig ganska sent på dagen att idag skulle här cyklas! Bara ett problem, det hinner ju knappt bli ljust på dagen innan det blir mörkt igen….

Mörkt? Då måsta man ju ha lampor!

Plockade fram alla mina gamla lampor, och insåg ganska snart att en del var laddade, en del inte, så jag laddade en liten stund medan jag klädde på mig och förberedde cykeln. Dock var jag inte säker på hur mycket ström jag hunnit få in i batterierna, så jag tog med allihop!

Alla lampor på en gång!

Ljust? Ja, det kan man säga. Så länge alla fyra gick på max tycker jag att det är lättare än att cykla mitt på dagen. Jag hade tre olika lampor på styret, och en på hjälmen. En lampa på hjälmen är näst intill oumbärligt tycker jag, i alla fall om man skall köra på lite mindre stigar där svängarna är lite tvära. Då kommer lampan på styret till korta, eftersom den bara lyser rakt fram, och man då inte har en chans att se vad som väntar efter svängen. Där kommer hjälmlampan väl till pass.

Gamla sågkvarnen i Brunnsbacka utanför Unnaryd. Det är helt knäpptyst förutom bäcken i bakgrunden, lite kusligt är det allt. Nästan så man väntar sig att en gammal gast sticker fram huvudet där inne…..

Det blev inget rekordlångt pass, men det var inte heller tanken. Den bästa träningen är den som blir av! Hellre kort än inget är mitt nya motto. Under ett antal år kände jag att det inte var lönt att träna om man inte hann köra standardrundorna på 1,5 – 2 timmar, och som småbarnsförälder är det inte så lätt att hitta så långa luckor, därför är det bättre att passa på när tillfälle bjuds!

Author: LasseNilsson

25 thoughts on “Mörkercykling på MTB

  1. Wonderful post! We will be linking to this great content on our site. Keep up the great writing. Barbara Niki Lezley

  2. Every weekend i used to pay a visit this web site, as i want enjoyment, as this this web page conations actually good funny material too. Katha Archambault Chavaree

  3. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Opera. Mathilda Phillipe Kan

  4. Outstanding post, you have pointed out some superb points, I likewise believe this s a very superb website. Pamela Mead Oscar

  5. There is obviously a bundle to realize about this. I consider you made certain good points in features also. Emogene Sherm Magas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *