Mountainbikecykling i sköna Skärshult

Jag har länge tänkt att det är dags att komma igång med cyklingen igen. Sagt och gjort, efter några samtal med kompis Daniel bestämde vi oss för att sticka ut till Skärshultssjöarna utanför Hyltebruk i Halland för en dag med mountainbikecykling (nåja, en timme i alla fall….).

Vi träffades strax efter lunch, det går ju inte att cykla på tom mage, och parkerade på en skogsväg lite innanför rastplatsen vid Nissastigen för säkerhets skull.

Lite suddiga, måste bero på den höga farten vi höll hela varvet!

Slingan

Slingan vi valde (gulmarkerad) mäter 12 km enligt ledmarkeringen, min Strava-mätning visade dock lite under 10 km, fast då hade vi skippat en liten bit från parkeringen, så 12 km kanske stämmer ändå. Leden består av en lagom blandning av grusväg, skogs- traktorväg och små knixiga stigar. Extra knixigt blev det idag, eftersom stora delar av slingan innehåller många tvärgående rötter som är lite kluriga i detta blöta väder.

Daniel pausar på åsen mellan sjöarna
Svarta faran i förgrunden, snabbare än jag…..

Här och där sitter skyltar med nummer som visar att det är en plats som kan vara av intresse. Det kan t.ex. vara ett gammalt torp, en gravhög eller intressanta växter. Här kan du se en karta med platserna utmärkta.

Att cykla här en gråmulen decemberdag, när temperaturen är just över nollan och regnet hänger i luften, kanske inte är det allra roligaste om man vill kolla utsikten, men här är väldigt fint om man råkar komma en fin vår- eller sommardag. Särskilt den smala singletracken mellan sjöarna är en riktig höjdare, som höjer hela området för en MTB-cyklist minst ett par snäpp! Och fint för andra också förstås!

Daniel är med på de flesta bilder, bra med fotogeniska cykelmodeller!

Film

Och så äntligen hade jag med mig min GoPro på en MTB-tur. Filmade mest i 1080, med kameran på bröstet. Lite knepigt att ställa in riktningen på kameran, man vill ju ha med styret, men även en bit av horisonten. Att använda ”superwide” hjälpte en del, så får man med väldigt mycket i rutan. Sedan, för att jag över huvud taget skulle lyckas få ihop någon film, provade jag att använda GoPro Quick programmet. Där kan man skapa en filmsnutt som är max 60 sekunder, och på dessa 60 sekunder får det max läggas till 20 klipp. Inte lätt att välja, man vill ju ha med så mycket, men hade man redigerat i Sony Vegas eller liknande så hade filmen antagligen blivit så lång att man inte ens själv orkat titta :-). Resultatet ser du nedan:

Author: LasseNilsson

2 thoughts on “Mountainbikecykling i sköna Skärshult

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *