Nikon 200-500/5,6 (eller: Nya prylar är ju kul….)

För många år sedan hade jag en Nikon D70, Nikons första digitalsystemkamera, och jag drömde om att fota fåglar.

Jag skaffade efterhand ett teleobjektiv, det var ett Sigma 400/5,6 och lyckan var total. Många timmar blev det vid fågelmatningen hemma och i diverse fågeltorn. Även om det inte blev så många fantastiska bilder, så tyckte jag det var roligt och rogivande. Av någon anledning blev det sedermera sålt till förmån för annat, och det var säkert rätt just då, men på senare år har jag verkligen saknat ett riktigt tele.

Köpsuget kommer….

Så när Nikon för några år sedan släppte sin 200-500/5,6 så blev jag riktigt sugen, just en sån hade ju passat perfekt. Men, som vanligt tyckte jag priset var högre än jag kunde motivera ens för mig själv, så jag fixade en bevakning på blocket. Åren gick, någon gång dök det upp något, men priset allt för nära nypris,så det blev inget köp då. Men, så plötsligt en dag kommer det åter ett ”pling”, och den här gången ligger gluggen i en rimlig prisnivå. Sagt och gjort, bara att komma överens med säljaren innan någon annan kommer före, sedan var det dags att åka och hämta!

Nikon 200-550/5,6 på grönbete. För tillfället ansluten till en Nikon D5100

Att man fick åka en bit gjorde inte så mycket, har man letat i flera år så kan man stå ut med en liten resa. Dessutom var vädret fint, så det gick att stanna på vägen för att testa lite, t.ex. lite gräsänder i Stångån:

Gräsand i Stångån

Har redan haft glädje av min nya glugg vid många tillfällen, inte minst att sitta och kela med den i soffan eller vid köksbordet 🙂

Dessutom skall linserna putsas, stativfoten testas, och man skall lära sig hantera den. Allt sånt där är ju ganska kul i början!

Jag lovar att det inom kort dyker upp några bilder tagna med detta objektiv, håll ut!
Author: LasseNilsson

11 thoughts on “Nikon 200-500/5,6 (eller: Nya prylar är ju kul….)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *