Att utnyttja vardagen…..

slättö sand naturreservat

är något jag varit alldeles för dålig på…..

Att jobba som ”resande” innebär att man ibland åker förbi många ställen utan att egentligen fundera på vad som egentligen döljer sig där. Men tänker man efter lite så mår ju både kropp och själ bra av att man stannar till en stund och sträcker på ben och rygg. Och om man dessutom har med sig kameran i bilen, så får man garanterat en trevlig stund. ”Fånga dagen” – som dom sa i den gamla filmen döda poeters sällskap.

Utsiktsplatsen på Slättö sand
Utsiktsplatsen på Slättö Sand – kullen i bortre delen av bilden – fungerar fint som fikaplats

Sagt och gjort, när jag häromdagen var på väg till ett jobb så talade kunden om att man blivit försenad. Så, då behövde jag alltså inte komma förrän några timmar senare, så vad gjorde jag då? Jo, jag stannade till på ett naturreservat som jag åkt förbi väldigt många gånger, nämligen Slättö Sand, som ligger mellan Ås och Torskinge i Värnamo kommun.

För att återställa reservatet till sitt ursprung gjorde länsstyrelsen under 2014 insatser såsom avverkning och bränning av bergtall som planterats under 1900-talet.

Tråkigt väder inget hinder…..

Dagen jag råkade komma till reservatet var väl inte någon höjdpunkt vädermässigt, men den gråmulna och dimmiga dagen gjorde ändå att det blev en skön stämning i reservatet, och tyst och lugnt var det.

Även om vädret var grått, så fick jag åtminstone lite frisk luft. Och, under den korta stund jag var där lyckades jag se ekorre, större hackspett och trädkrypare. Inga större rariteter för en riktig fågelskådare, men alltid kul att se lite liv! Dessutom lärde man sig lite om reservatet på köpet, och det är alltid kul att lära sig nytt!

Vem är Lasse Nilsson?

Kolla ”OM-sidan” för mer info om mig 🙂

Lite bilder:

Inte jättelätt att få bilder med riktigt ”Sting” i gråmulet väder, men måste det alltid vara ”sting”? Ibland kanske det räcker med en känsla……

Spår efter naturvårdsbränningen 2014
Brända stubbar på Slättö Sand
Märkligt att detta träd fortfarande står kvar i hela sin längd, trots sin sargade nederdel…..

Ser verkligen fram emot att åka hit på sommaren när solen steker, då skall här vara mycket liv, t.ex. trollsländor, steklar och bin. Då kanske man kan ta med barnen, och stora fikakorgen packad!
Author: LasseNilsson

2 thoughts on “Att utnyttja vardagen…..

  1. Everything is very open with a clear clarification of the issues. It was truly informative. Your website is very helpful. Many thanks for sharing. Bobbee Siffre Millhon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *