Eskimåsväng – Att lära sig rolla kajaken med hjälp av en DVD – funkar det?

Under våren och sommaren var jag grymt sugen på att lära mig rolla med kajaken. Det måste ju vara den ultimata formen av självräddning, man slipper klänga och klättra, och kommer fort upp ur vattnet.

Så efter att ha kollat runt lite på nätet hittade jag många positiva omdömen om en DVD som heter ”This is the roll” som är gjord av Sheri Perry och Turner Wilson. Sagt och gjort, jag köpte en nedladdning av den, och sedan gick den ganska många varv på surfplattan, och då blev man ju ännu mer sugen. Av okänd anledning tog det ända till hösten innan jag ens började testa, men när jag väl gjorde det så funkade det faktiskt bättre än jag vågat hoppas ?

Dags att börja träna….

Provade bara första steget, att med hjälp av en luftfylld vattentät packsäck hitta lugnet och rätt läge i vattnet, innan man faktiskt försöker vrida sig upp. För det är ju faktiskt så man gör, man vrider runt höften och ser till att hålla ner huvet i vattnet så länge som möjligt. Kroppen skall vridas, inte lyftas, upp.

Återstår att se om man klarar rollen med paddel, men dessvärre verkar det få vänta till våren, så filmen hinner nog gå varm under vintern…….
Lite film är ju kul:

Lyckades få till några klipp med mobilen balanserandes på bryggan:

Kan verkligen rekommendera denna DVD, dom förklarar föredömligt långsamt och tydligt, och delar upp det hela i steg, så man har en chans att komma ihåg vad dom sagt.

Här nedan kan du se ett youtubeklipp om filmen:Och en länk till deras sida:

This is the Roll

Author: LasseNilsson

2 thoughts on “Eskimåsväng – Att lära sig rolla kajaken med hjälp av en DVD – funkar det?

  1. Have you ever thought about publishing an ebook
    or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same ideas you discuss and would love to have you
    share some stories/information. I know my visitors would value your work.
    If you’re even remotely interested, feel free to send me
    an e mail.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *